Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το διαχειριστή του blog μέσω του e-mail
dionysioss.blogspot.com@gmail.com
Σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις και
ό,τι άλλο θέλετε για να γίνει αυτή η προσπάθεια καλύτερη...

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Το «χτύπημα» του κεραυνού


Τι να πούμε για αυτό το φαινόμενο, δύναμη, ήχος, ταχύτητα, φόβος που προκαλεί, ενέργεια που κρύβει μέσα του(-είχα ακούσει πως αν κατάφερναν και μάζευαν την ενέργεια από κεραυνό-θα λυνόταν ενεργειακό πρόβλημα χωρών...)σίγουρα όμως οι εικόνες είναι απίστευτες και κρατούν ελάχιστα...όπως τα πυροτεχνήματα...

Τι άλλο να πώ...απλά παραθέτω ανάρτηση από το 
http://meteoparea.blogspot.com/


Φωτίστηκε η πόλη


Τη στιγμή που ένας κεραυνός «χτυπούσε» την κορυφή του κτιρίου κατατεθέν του Τορόντο, το πύργου CN, συνέλαβε με το φωτογραφικό του φακό ο ερασιτέχνης φωτογράφος, Richard Gottardo. Ο ίδιος δήλωσε πως από τη στιγμή που μετακόμισε σε αυτό το διαμέρισμα περίμενε τη στιγμή που θα ξεσπούσε μια καταιγίδα, ελπίζοντας πως θα σταθεί «τυχερός». Άλλωστε οι κεραυνοί είναι πολύ συχνό φαινόμενο στην περιοχή.
«Κάθε φορά που περιμένουμε μεγάλη καταιγίδα ανεβαίνω στην ταράτσα και περιμένω. Από εκεί τράβηξα και αυτή τη φωτογραφία. Ήταν κάτι μοναδικό, είχε τόσο φως που μπορούσε κανείς να δει μέχρι πολύ μακριά σαν να ήταν μέρα».Ο πύργος CN Tower έχει ύψος 553 μέτρα και είναι το ψηλότερο κτίριο του Καναδά. Κάθε χρόνο το «χτυπού» κατά μέσο όρο 75 κεραυνοί.Τον περασμένο Αύγουστο λόγω της ισχυρής καταιγίδας που ξέσπασε στην περιοχή, την πόλη «χτυπούσαν» περίπου 1.000 κεραυνοί κάθε δύο λεπτά.Το βίντεο τράβηξε ο εικονολήπτης Jon Simonassi.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...όταν η φύση ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ!
Τι όμορφα πράγματα υπάρχουν γύρω μας!