Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το διαχειριστή του blog μέσω του e-mail
dionysioss.blogspot.com@gmail.com
Σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις και
ό,τι άλλο θέλετε για να γίνει αυτή η προσπάθεια καλύτερη...

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

το 6ο ευρωπαικό...



Το έκτο ευρωπαικό κύπελλο κατέκτησε χτες η ομάδα μπάσκετ του παναθηναικού νικώντας την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 78-70. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα στον προπονητή, στους παίχτες Μια ομάδα με σταθερό προπονητή και κορμό για πολλά χρόνια, με πειθαρχία και τέλος πάντα κίνητρο μετά από κάθε τρόπαιο δουλειά για το επόμενο... Αυτές οι επιτυχίες συμπεριλαμβανομένων και της εξόδου στην Ευρώπη και της Ομάδας του Ολυμπιακού αλλά και κατά καιρούς και άλλων ελληνικών ομάδων λαμβάνοντας υπόψιν και την εθνική ομάδα και την πορεία της είναι αναμφισβήτητα δείγματα του υψηλού επιπέδου του ελληνικού μπάσκετ... Εύχομαι αυτό να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές και με άλλες ομάδες και νέα ταλέντα...Αυτές οι καλές στιγμές ας είναι και το έναυσμα για και για καλύτερες εγχώριες διοργανώσεις σε όλον τον αθλητισμό...και κυρίως χωρίς βία στα γήπεδα...ο αθλητισμός πρέπει να είναι γιορτή...

κλείνω αυτή την ανάρτηση με μια συνέντευξη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς καθώς και με ένα αρθρο για τα ρεκόρ αυτής της ομάδας... (από onsports.gr





Ο πρωτεργάτης του Παναθηναϊκού Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το έκτο τρόπαιο, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα.

«Δεν μας πίστευαν»

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί η ομάδα είχε σημαντικούς παίκτες, όπως ο Σπανούλης, που έφυγαν και ο κόσμος είχε πει ότι έχουμε προβλήματα και δεν θα τα καταφέρουμε στο Final 4».

Το κίνητρο
«Το πιο σημαντικό κίνητρο ήταν στο πρώτο παιχνίδι με τη Βαλένθια, όπου θέλαμε να δούμε τι θα κάνουμε στο μέλλον και είμαστε ξανά πρωταθλητές Ευρώπης».

«Παράδειγμα στην Ευρώπη»
«Αξίζουν στους παίκτες μου πολλά συγχαρητήρια για τη μεγάλη προσπάθεια, γιατί αφιέρωσαν πολύ χρόνο στην προπόνηση. Επίσης αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και στη Μακάμπι, που έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Στο γήπεδο υπήρχε μία υπέροχη ατμόσφαιρα που είναι παράδειγμα για όλα την Ευρώπη».

«Μας άξιζε ο τίτλος»
«Στο αγωνιστικό κομμάτι, χάσαμε κάποιες φορές την μπάλα στο ξεκίνημα, ήμασταν καλύτεροι στη συνέχεια. Κάναμε κάποια λάθη και αφήσαμε στο τέλος τη Μακάμπι να μας πλησιάσει και να ελπίζει στη νίκη. Στο τέλος όμως πήραμε τον τίτλο, που μας άξιζε γιατί παίξαμε καλά».

«Αφιερώνω τη νίκη έναν άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή»
«Το πιο σημαντικό είναι πως ο Παναθηναϊκός κέρδισε έναν έκτο τίτλο. Η Βαρκελώνη αγαπά τα άθλημα, αγαπά το μπάσκετ, μετά φυσικά το ποδόσφαιρο και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την φιλοξενία εδώ. Εδώ μου δίνεται η ευκαιρία να πω κάτι. Πήρα ένα μήνυμα από έναν παλιό μου φίλο και συνεργάτη, τον Χοσέ Μαρία Ιθκέρδο, του οποίου ο πατέρας χθες το βράδυ έφυγε από τη ζωή και μου ζήτησε εάν κερδίσουμε, να αφιερώσω τη νίκη σε αυτόν. Θέλω λοιπόν, να αφιερώσω τη νίκη σε αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο».

«Καλύτερος στην Ευρώπη ο Διαμαντίδης»
«Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο καλύτερος παίκτης αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και ένας από τους καλύτερους που έχουν αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

«Είμαι ερωτευμένος με το μπάσκετ»
«Είμαι χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να δουλέψω με τα παιδιά μου, τους παίκτες μου. Είμαι ερωτευμένος με το μπάσκετ. Όσο μπορώ θέλω να συνεχίζω, είναι πολύ σημαντικό για μένα».

«Θα το γλεντήσουμε και από Τρίτη το Κύπελλο»
«Ο καθένας δουλεύει για να φτάσει σε έναν τίτλο σε κάθε διοργάνωση που παίρνει μέρος. Εμείς γυρίζουμε στην Αθήνα, σίγουρα θα το γλεντήσουμε, ίσως να συνεχιστούν τα γλέντια και αύριο (9/5) αλλά την Τρίτη θα πιάσουμε δουλειά γιατί την Κυριακή έχουμε τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να σκεφτούμε να ετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι και να ξεχάσουμε ό,τι έγινε εδώ. Περάσαμε πολύ όμορφα εδώ, ζήσαμε ό,τι ζήσαμε αλλά κοιτάμε το μέλλον. Συνεχίζουμε και σκεφτόμαστε τι θα γίνει στο μέλλον, καλό είναι το παρελθόν αλλά θα πρέπει να μείνει εκεί».

«Αυτή είναι η συνταγή…»
«Το μυστικό είναι να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, να γυμνάζεσαι. Είναι βασικό να έχεις τον  Φώτση, τον Τσαρτσαρή και το Διαμαντίδη στην ομάδα για να δείχνουν στους νέους τι να κάνουν. Να τους εξηγούν τι σημαίνει Παναθηναϊκός, πόσο σημαντικό είναι να είσαι σε αυτήν την ομάδα και ποια είναι η ιστορία της. Αυτή είναι η συνταγή, δεν είναι τίποτα άλλο και ελπίζω να το επαναλάβουμε στο μέλλον. Κάναμε λάθη, αλλά είναι σημαντικό για κάποιον να τα αναγνωρίζει για να μπορέσει να τα διορθώσει».

«Με άλλο μάτι μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα»
«Όταν κερδίσαμε την Μπαρτσελόνα όλοι μας είδαν με άλλο μάτι. Ήταν τον φαβορί, έπαιξε πολύ καλά, και η πρόκριση επί της ισπανικής ομάδας μας έδωσε εμπιστοσύνη, όπως και στους άλλους ότι έχουμε πιθανότητες».

«Δεν είναι προσωπικός άθλος»
«Δεν είναι ένας προσωπικός άθλος. Ο Παναθηναϊκός τόσα χρόνια έχει το ίδιο προπονητικό τιμ, έχει στην προεδρία τους Γιαννακόπουλους που βάζουν λεφτά και κάνουν ανταγωνιστική την ομάδα στην Ευρώπη και αλλάζει μόνο  το ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται κάποιον παίκτη για του χρόνου, αλλά θέλουμε να κρατήσουμε όσους είναι αποτελεσματικοί».

«Δεν μας πίστευε κανείς στην Ευρώπη»
«Ο Διαμαντίδης βρίσκεται αυτή τη στιγμή δίπλα μου και σίγουρα θυμάται στο πρώτο παιχνίδι με τη Βαλένθια, όταν διάβασα τον ισπανικό τύπο και δήλωνε για εμάς, ότι είμαστε καλή ομάδα αλλά δεν έχουμε καμία πιθανότητα για το Final 4 της Ευρώπης. Όλος ο κόσμος, ίσως και δίκαια, μιλούσε για τα «αστέρια», που απουσίαζαν από την ομάδα. Εγώ από την πλευρά μου είπα ότι αυτό θα ήταν το κίνητρο. Ο κόσμος αναγνωρίζει μεν τα αστέρια, αλλά όλοι οι παίκτες που είχαμε ήταν ποιοτικοί, ερχόντουσαν στην προπόνηση κάθε μέρα και χάρη στη σκληρή δουλειά κατακτήσαμε το φετινό τρόπαιο».

«Μου αρέσει η ζωή μου στην Αθήνα»
«Ελπίζω κάποια στιγμή να πάω στο ΝΒΑ. Έχει μεγάλους αθλητές, αλλά μου αρέσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή, είμαι στην Αθήνα, είμαι στην Ελλάδα, είμαι στον Παναθηναϊκό, δεν χρειάζομαι κάτι άλλο. Έχω τη ζωή μου και αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος που μένω εκεί»




Ο Παναθηναϊκός με την κατάκτηση του έκτου ευρωπαϊκού τροπαίου δημιουργεί μεγάλα ρεκόρ και… γράφει ιστορία.



Το 78-70 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, έφερε το… «έκτο αστέρι», επίδοση που από μόνη της βάζει τον Παναθηναϊκό στο πάνθεον της ιστορίας του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μετά το Παρίσι το 1996, τη Θεσσαλονίκη το 2000, την Μπολόνια το 2002, την Αθήνα το 2007 και το Βερολίνο το 2009, ο Παναθηναϊκός προσέθεσε στον μακρύ κατάλογο με τις πόλεις στις οποίες έχει πάρει την Ευρωλίγκα και την Βαρκελώνη.
Πλέον το «τριφύλλι» έχει ισοφαρίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις κατακτήσεις, αμφότεροι έχουν από έξι, και βάζει πλώρη για να πιάσει την Ρεάλ Μαδρίτης στα 8 τρόπαια. Όσα έχει δηλαδή και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που είναι ο πλέον πολυνίκης προπονητής.
Ο «άρχοντας των δακτυλιδιών», όπως αποκαλείται πλέον πανευρωπαϊκά ο «Ζοτς», κατέκτησε την πρώτη του ευρω-κούπα το 1992 με την Παρτιζάν και συνέχισε το 1994 με την Μπανταλόνα και το 1995 με την Ρεάλ Μαδρίτης. Από εκεί και πέρα, άρχισε το τεράστιο κεφάλαιο στην καριέρα του, που λέγεται Παναθηναϊκός. Οι πέντε κατακτήσεις της Ευρωλίγκας άλλωστε, τα λένε όλα.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους παίκτες, οι Κώστας Τσαρταρής, Δημήτρης Διαμαντίδης και Μάικ Μπατίστ έφτασαν στους τρεις τίτλους ενώ ο Ρομέιν Σάτο κατέκτησε για πρώτη φορά την Ευρωλίγκα και έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης από την Κεντρική Δημοκρατία της Αφρικής που κατορθώνει κάτι τέτοιο. Επίσης, ο Άλεξ Μάριτς έγινε μόλις ο δεύτερος Αυστραλός που παίρνει την Ευρωλίγκα μετά τον Ντέιβιντ Άντερσεν που τα κατάφερε δις με την ΤΣΣΚΑ Μόσσχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: