Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το διαχειριστή του blog μέσω του e-mail
dionysioss.blogspot.com@gmail.com
Σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις και
ό,τι άλλο θέλετε για να γίνει αυτή η προσπάθεια καλύτερη...

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

για όσα γίνονται στην Ιαπωνία...



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε και δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).
Πρόκειται για το πυρηνικό εργοστάσιο Οναγκάβα, τρεις αντιδραστήρες του οποίου «είναι υπό έλεγχο».
«Οι ιαπωνικές αρχές ενημέρωσαν την ΙΑΕΑ ότι η εταιρεία ηλεκτροδότησης της Ιαπωνίας Tohoku κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρώτου βαθμού (το πιο χαμηλό επίπεδο) το πυρηνικό εργοστάσιο Οναγκάβα». «Ο συναγερμός κηρύχθηκε μετά την καταγραφή επιπέδων ραδιενέργειας που ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια στη ζώνη κοντά στον πυρηνικό σταθμό», αναφέρει η ανακοίνωση.
Παρόλο που, νωρίτερα, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας ήρε την προειδοποίηση για τσουνάμι σε όλες τις παράκτιες περιοχές της χώρας, οι ειδικοί δεν εφησυχάζουν. Πηγή ανησυχίας είναι οι μετασεισμοί, οι οποίοι θέτουν σε νέο κίνδυνο τους πυρηνικούς αντιδραστήρες που έχουν ήδη υποστεί ζημιές.
Οι σεισμολόγοι προειδοποιούν ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να σημειωθούν μετασεισμοί μεγέθους έως και 7 βαθμών.
«Υπάρχει κίνδυνος 70% να σημειωθεί μετασεισμός μεγέθους 7 βαθμών ή και περισσότερων» τις επόμενες τρεις ημέρες, ως στις το πρωί της 16ης Μαρτίου, δήλωσε ο Τακάσι Γιοκότα, διευθυντής σεισμικής πρόβλεψης της μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας.
Στη συνέχεια, οι πιθανότητες μειώνονται σταδιακά και θα πέσουν στο 50% από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, νέα έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα φοβάται η ιαπωνική κυβέρνηση, καθώς εντοπίστηκε μεγάλη συγκέντρωση υδρογόνου στον αντιδραστήρα 3, αυτή τη φορά.
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι δεν θα προκληθεί έκρηξη στον αντιδραστήρα 3 εξαιτίας της συγκέντρωσης υδρογόνου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιουκίο Εντάνο.
Ταυτόχρονα όμως τόνισε ότι σε περίπτωση έκρηξης «δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στον αντιδραστήρα».
H εταιρεία ηλεκτροδότησης TEPCO, στην οποία ανήκουν οι πυρηνικοί σταθμοί, προετοιμάζεται να γεμίσει με θαλασσινό νερό και τον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα. Αυτή η ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, αυξάνει τους φόβους ότι το σύστημα ψύξης των αντιδραστήρων έχει καταστραφεί πλήρως, σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες.
Η TEPCO γεμίζει ήδη με θαλασσινό νερό στους αντιδραστήρες 1 και 3 του εργοστασίου Φουκουσίμα 1 με στόχο να τους ψύξει και να μειώσει την πίεση που ασκείται μέσα στη μονάδα.
Η ραδιενέργεια πάντως που έχει εκλυθεί από τη χθεσινή έκρηξη στο κτήριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα 1 έχει φτάσει 400 φορές πάνω από το κανονικό όριο, όπως μετρήθηκε στην επαρχία Μιγιάγκι, μετέδωσε το πρακτορείο Κιόντο.
Τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας μετρήθηκαν στην περίμετρο του πυρηνικού σταθμού στην Οναγκάουα, πιστεύεται όμως πως η ραδιενέργεια δεν προέρχεται από τις εγκαταστάσεις του, αλλά από πιθανώς από τη Φουκουσίμα.
Η ραδιενέργεια από τη μια επαρχία στην άλλη μπορεί να μεταφέρθηκε με τον αέρα, επισημαίνουν οι επιστήμονες. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υφίσταται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, 
διαβεβαίωσαν ειδικοί, σε ανακοίνωσή τους.
(από http://www.newsbomb.gr/)
κλείνω αυτή τη ανάρτηση...το τσουνάμι ήταν απίστευτο..άλλωστε αυτό ευθύνευται πιο πολύ για τη κατάσταση που επικρατεί στην Ιαπωνία και όχι αυτός καθ ευατός ο σεισμός...
βρήκαμε κάποια ακόμα video...




καλό βράδυ

Δεν υπάρχουν σχόλια: