Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το διαχειριστή του blog μέσω του e-mail
dionysioss.blogspot.com@gmail.com
Σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις και
ό,τι άλλο θέλετε για να γίνει αυτή η προσπάθεια καλύτερη...

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

για το σεισμό στην Ιαπωνία...

καλημέρα...δυστυχώς δυσκολεύουν τα πράματα με τον αριθμό των νεκρών ,αγνωουμένων, τραυματιών να αυξάνεται...

(αποσπάσματα από http://tinyurl.com/5ubmkf5)
Δεκάδες μετασεισμικές δονήσεις καταγράφονται από το μεσημέρι στην Ιαπωνία, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 8,9 βαθμών. 


Ο πρώτος απολογισμός 



Ο ισχυρός σεισμός 8,9 βαθμών και το τσουνάμι που έπληξαν τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας προκάλεσαν το θάνατο πολλών ανθρώπων, αλλά και σοβαρές υλικές ζημιές στις επαρχίες Μιγιάγκι, Φουκουσίμα, Τσίμπα, Ιβάτε και Τόκιο.
Σχεδόν δώδεκα ώρες μετά από το σεισμό, οι Αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 330 νεκρούς, 531 αγνοούμενους και 707 τραυματίες. Το πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι η σεισμική δόνηση έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων.
Διακόσια έως 300 πτώματα εντοπίστηκαν σε ακτή της Σεντάι, στη νομαρχία Μιγιάτζι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, όπου το ύψος του μετασεισμικού τσουνάμι "άγγιξε" τα δέκα μέτρα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji.
Το Jiji μετέδωσε επίσης ότι αγνοείται η τύχη 48 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 23 μαθητών, μετά το πέρασμα του παλιρροϊκού κύματος που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στο λιμάνι Οφουνάτο, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, ενώ στην πόλη Κεζενούμα (βόρεια Ιαπωνία), με πληθυσμό περίπου 74 χιλιάδων, εκδηλώθηκαν πάρα πολλές φωτιές και το ένα τρίτο της πόλης είναι πλημμυρισμένο,
Στο κέντρο του Τόκιο, η οροφή ενός κτιρίου κατέρρευσε την ώρα που 600 φοιτητές παρακολουθούσαν μια τελετή αποφοίτησης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα.  Τουλάχιστον έξι πυρκαγιές αναφέρθηκαν στην πρωτεύουσα και 80 στις πληγείσες περιοχές
Την ίδια ώρα, αγνοείται η τύχη των επιβατών δύο τρένων. Το ένα χάθηκε στην περιοχή Μιγιάγκι και το άλλο στην Ιβάτε.


Εκτός ελέγχου 5 πυρηνικοί αντιδραστήρες
Εξάλλου, χίλιες φορές πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο φθάνει η ραδιενέργεια σε ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο της Tepco. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Ναότο Καν, κάλεσε να επεκταθεί η διάμετρος της ζώνης εκκένωσης -με κέντρο το εργοστάσιο- στα 10 χιλιόμετρα από τα 3, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι έχει διαφύγει μεγάλη ποσότητα ραδιενέργειας λόγω της υψηλής πίεσης σε 2 αντιδραστήρες, καθώς η σεισμική δόνηση προκάλεσε ζημιές στα συστήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης των ίδιων των αντιδραστήρων προκαλώντας πολύ σοβαρά προβλήματα στα συστήματα ψύξης του. Περίπου 45.000 κάτοικοι στις γύρω περιοχές αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κοντά στο εργοστάσιο.
Παράλληλα, στη μία μετά τα μέσάνυχτα (ώρα ελλάδος) η εταιρία Tokyo Electric Power (Tepco) ανακοίνωσε ότι απώλεσε τη δυνατότητα να ελέγχει την πίεση σε 3 αντιδραστήρες και σε ένα δεύτερο ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιό της στη Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Έλληνας πρέσβης στην Ιαπωνία, κ. Νικόλαος Τσαμαδός, μετά το σεισμό προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους 300 Έλληνες που ζουν στη χώρα. Όσους μπόρεσε να βρει ήταν καλά στην υγεία τους, καθώς τα προβλήματα στις τηλεποικινωνίες είναι μεγάλα.

Έκδηλη είναι η ανησυχία για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της Tohoku Electric Power Co στην Οναγκάουα, στη βορειανατολική Ιαπωνία, μετά το μεγάλο σεισμό, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo. Το σύστημα ψύξης δεν λειτούργησε, αλλά ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας.


Ανησυχούν οι σεισμολόγοι για ντόμινο σεισμικών δονήσεων 
Η μεγάλη ένταση του σεισμού είναι εκείνη που προβληματίζει τους σεισμολόγους, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για νέο χτύπημα του εγκέλαδου σε κάποια άλλη περιοχή της υφηλίου.

προσέξτε τον κ. Λέκκα 


και τον κ. Τάσσο..

πολύ ενδιαφέρον...λένε πολλά..εμείς δε κάνουμε κάπου εδώ κανένα σχόλιο...
κλέινω με κάποιες εικόνες...με αφήνουν άφωνο...








...






Δεν υπάρχουν σχόλια: