Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το διαχειριστή του blog μέσω του e-mail
dionysioss.blogspot.com@gmail.com
Σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις και
ό,τι άλλο θέλετε για να γίνει αυτή η προσπάθεια καλύτερη...

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011




Πρώτη είδηση μόλις ξύπνησα...πραγματικά εικόνες αποκάλυψης...
πλημμύρα από το τσουνάμι και στο αεροδρόμιο Σεντάι.....


ρεπορτάζ από real.gr
Ο σεισμός που σημειώθηκε στην Ιαπωνία ήταν μεγέθους 8,9 ρίχτερ σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Είναι ο ισχυρότερος σεισμός στην ιστορία από το 1900.  Συναγερμός για τσουνάμι κηρύχθηκε για ολόκληρο τον Ειρηνικό Ωκεανό, εκτός του Καναδά και των ηπειρωτικών ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η προειδοποίηση περιλαμβάνει και το Μεξικό, καθώς και χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής που έχουν ακτές στον Ειρηνικό.
Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι το τσουνάμι δεν αποκλείεται να πλήξει τις ρωσικές ακτές, την Αυστραλία, τη Νότια Αμερική, τη Χαβάη, τις Νήσους Μαριάννες, τις Φιλιππίνες. Το Κέντρο σήμανε συναγερμό για το νησί Γκουάμ, την Ταϊβάν, τα Νησιά Μάρσαλ, την Ινδονησία, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ναούρου, τη Μικρονησία . Ήδη οι Αρχές της Ρωσίας έχουν απομακρύνει 11.000 κατοίκους από τις ακτές του Ειρηνικού.

Ο χάρτης με την πρόβλεψη για το τσουνάμι

 

Τουλάχιστον 26 νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του ισχυρού σεισμού, ενώ δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται ανάμεσά τους και παιδιά, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.
Οι έξι θάνατοι αναφέρθηκαν σε ίδρυμα κοινωνικής πρόνοιας που κατέρρευσε στο Μινάμι Σόμα στην περιφέρεια της Φουκουσίμα και το πρακτορείο Κιόντο μετέδωσε πως οκτώ άνθρωποι αγνοούνται μετά από κατολίσθηση στην ίδια περιοχή. 


Όπως μεταδίδουν οι New York Times, τουλάχιστον 30 είναι οι τραυματίες στο Τόκιο και το Οσάκι, όπως αρχικά ανέφερε το πρακτορείο Kyodo. Σύμφωνα με το Sky News, εκατομμύρια σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα.


Η λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων στις περιφέρειες Μιγιάτζι και Φουκουσίμα στην πλευρά του Ειρηνικού διακόπηκε αυτομάτως μετά τον σεισμό, ενώ όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ναότο Καν δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας από τα πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας.
Σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, πυρκαγιά ξέσπασε στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της Tohoku Electric Power Co στην Οναγκάουα, στη βορειανατολική Ιαπωνία, μετά το μεγάλο σεισμό της Παρασκευής, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo.
Πριν από το τηλεγράφημα του Κιόντο, η εταιρία είχε ανακοινώσει πως δεν έλαβε πληροφορίες για το εάν και κατά πόσον υπήρξαν προβλήματα στο ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο μετά την καταστροφή.
Στο μεταξύ η νομαρχία της Φουκουσίμα, όπου βρίσκεται πυρηνικό εργοστάσιο της Tokyo Electric Power, ανέφερε ότι το σύστημα ψύξης του πυρηνικού αντιδραστήρα του εργοστασίου λειτουργεί, διαψεύδοντας προηγούμενες πληροφορίες ότι δυσλειτουργεί.
Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης όσον αφορά την πυρηνική ενέργεια, που κηρύσσεται όταν υπάρχει επιβεβαίωση διαρροής ραδιενέργειας από ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο ή όταν ένα σύστημα ψύξης αντιδραστήρα παρουσιάσει βλάβη.
Αντίθετα η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ ανέφερε ότι τα τέσσερα Ιαπωνικά ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια διέκοψαν τη λειτουργία τους με ασφάλεια.
Η IAEA, η οποία εδρεύει στη Βιέννη, ανέφερε ότι αναμένει περισσότερες πληροφορίες για το ποιες χώρες και ποιες πυρηνικές εγκαταστάσεις ενδέχεται να βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω του τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός.
«Τα τέσσερα Ιαπωνικά πυρηνικά ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια που βρίσκονται πιο κοντά στο (σ.σ. επίκεντρο του) του σεισμού έκλεισαν με ασφάλεια», ανέφερε η Υπηρεσία σε ανακοινωθέν της.
 Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Κιόντο, από το τσουνάμι 10 μέτρων που έπληξε το λιμάνι Σεντάι στη βόρεια Ιαπωνία, έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Παρακολούθησης του Ειρηνικού, "ένας σεισμός τέτοιου μεγέθους μπορεί να προκαλέσει καταστροφικό τσουνάμι ικανό να πλήξει τις ακτές κοντά στο επίκεντρο σε λίγα λεπτά και τις πιο απομακρυσμένες ακτές σε λίγες ώρες".  Το Κέντρο προειδοποίησε επίσης ότι ένα τσουνάμι μπορεί να αποτελείται από σειρές κυμάτων, με απόσταση από πέντε λεπτά μέχρι μία ώρα μεταξύ τους και ότι το πρώτο κύμα είναι πιθανόν να μην είναι το ισχυρότερο.
Με δηλώσεις του στον Realfm 97,8 ο καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης υπογράμμισε ότι θα υπάρξει τεράστια σεισμική ακολουθία που ίσως καταγράφεται για μήνες ή και χρόνια στην Ιαπωνία. «Με σεισμό πάνω από 8 Ρίχτερ η γη πάλλεται όπως η καμπάνα» είπε ο Άκης Τσελέντης που υποστήριξε ότι ένας τόσο ισχυρός σεισμός επηρεάζει όλη την υφήλιο και δεν αποκλείεται «κάποια ώριμα ρήγματα σε διάφορες γωνιές του πλανήτη να οδηγηθούν σε διάρρηξη».


εδώ κάποια βίντεο...



προσπαθώ εδω και αρκετή ώρα να βρω και άλλες πληροφορίες αλλά κάποια site έχουν "πέσει"..
όπως και να χει αξίζει να αναφέρω κάποια πράματα...
η Ιαπωνία είναι σεισμογενής χώρα, το γνωρίζουν και γι αυτό κατασκευάζουν κτήρια με τις πλέον ανττισεισμικές προδιαγραφές, ενω παράλληλα εκπαιδεύουν το κόσμο...Αυτά είναι πολύ σημαντικά στοιχεία...Αν το σκεφτείτε αυτό που έγινε σήμερα (αν και ίσως ήταν μια κορύφωση του φαινομένου που χε ξεκινήσει πριν κάτι μέρες με 7,2 ρ.) ήταν τρομερό και όμως πιστεύω ότι χωρίς αυτή τη προετοιμασία τα πράγματα θα ταν πολύ πολύ χειρότερα...Ίσως αυτό να είναι μια αφορμή και για τη χώρα μας για το κατα πόσο έτοιμοι είμαστε για έναν μεγάλο σεισμό λαμβάνοντας υπόψιν το ότι είμεθα μια σεισμογενής χώρα λόγω θέσης...
κλείνω ευχόμενος μακριά όλα αυτά τα πράγματα από το κόσμο, η σκέψη μας βρίσκεται σε αυτούς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται...τέλος το σημερινό είναι ακόμα μια απόδειξη πόση απρόβλεπτη δύναμη έχει αυτός ο πλανήτης...

 (εικόνες και ειδήσειςαπό Ιπαωνία από το AL JAZEERA)

επειδή ίσως υπάρχει πρόβλημα με το video, μπορείτε να δείτε από δώ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: