Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το διαχειριστή του blog μέσω του e-mail
dionysioss.blogspot.com@gmail.com
Σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις και
ό,τι άλλο θέλετε για να γίνει αυτή η προσπάθεια καλύτερη...

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

coming back!

καλημέρα σας και καλή βδομάδα σε όλους σας! επιστρέψαμε πάλι. 

Μάθαμε για το θάνατο του  κωπηλάτη  στον Σχοινιά τη Παρακευή και φυσικά εκφράζουμε τη θλίψη μας.
Αθλητής της κωπηλασίας, 31νός ετών, έχασε τη ζωή του στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πέμπτη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Ο αθλητής ένιωσε έντονους πόνους κατά τη διάρκεια της προπόνησης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου κατέληξε.

Φυσικά δε μπορούμε να μη αναφερθούμε  να μη αναφερθούμε στη πτώση του προεδρικού αεροπλάνου το Σαββάτο.
περισσότερα από enet.gr

Νεκρός είναι ο πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι, η σύζυγός του και οι υπόλοιποι επιβάτες του προεδρικού αεροσκάφους, όταν συνετρίβη κατά την προσέγγισή του στο αεροδρόμιο του Σμολένσκ της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Τη διακυβέρνηση του Πολωνικού κράτους, όπως ορίζει το Σύνταγμα, αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, ο οποίος ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Αγνόησε τις εντολές ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους τονίζει Ρώσος αξιωματούχος.
Εικόνες από τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφος μετέδωσε η ρωσική τηλεόρασηΕικόνες από τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφος μετέδωσε η ρωσική τηλεόρασηΣύμφωνα με τους συνταγματολόγους, η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών πρέπει να ανακοινωθεί μέσα σε δύο εβδομάδες, ενώ οι εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσα σε δύο μήνες από την ανακοίνωση.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν ο Πολωνός πρόεδρος, η σύζυγός του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, πολλά ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Κρέμερ.
Ο πρόεδρος της Πολωνίας βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίαςΟ πρόεδρος της Πολωνίας βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίαςΤο κόμμα "Νόμου και Δικαιοσύνης", από το οποίο προερχόταν ο Λεχ Κατσίνσκι, ανακοίνωσε ότι νεκροί είναι επίσης ο Ρίσαρντ Κατσορόφσκι, τελευταίος πρόεδρος της εξόριστης κυβέρνησης του Λονδίνου, την περίοδο 1989-1990, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας, ο υπουργός με χαρτφυλάκιο σχετικά με τα μνημεία του Β' Παγκσομίου Πολέμου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και τρεις βουλευτές.
Επίσης από το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας ανακοινώθηκε πως και ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας επέβαινε στο αεροσκάφος.

Ο πιλότος αγνόησε τις εντολές

Ο πιλότος του μοιραίου Τουπόλεφ Tu-154, αγνόησε τις εντολές να μην προσγειωθεί, που του έδινε επανειλημμένα η υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, υπογράμμισε Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.
Η Πολωνία πενθεί
Ο Πολωνός πρόεδρος ταξίδευε στη Ρωσία, προκειμένου να συμμετάσχει σε τελετή συμφιλίωσης, στην 70η επέτειο της σφαγής του Κατίν. Εν μέσω του Β' Παγκσομίου Πολέμου, οι Σοβιετικοί εκτέλεσαν κατ' εντολήν Στάλιν χιλιάδες Πολωνούς αξιωματικούς και πολίτες, στο δάσος του Κατίν, φοβούμενοι το ενδεχόμενο εξέγερσης.
Λουλούδια και κεριά στους δρόμους της Βαρσοβίας για τα θύματαΛουλούδια και κεριά στους δρόμους της Βαρσοβίας για τα θύματαΣτην Πολωνία κηρύχθηκε εθνικό πένθος μίας εβδομάδας. Εθνικό πένθος, τη Δευτέρα και στη Ρωσία.
Σε δάκρυα ξέσπασε o Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ όταν του ανακοίνωσαν την τραγική είδηση, σύμφωνα με το BBC το οποίο χαρακτηρίζει το συμβάν ως καταστροφή για την Πολωνία. Και ο Λεχ Βαλέσα ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας χαρακτήρισε "Αφάνταστη τραγωδία" το αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του προέδρου της Πολωνίας και άλλων Πολωνών αξιωματούχων σήμερα στη Ρωσία. "Χριστέ, Παναγία, είναι μία αφάνταστη τραγωδία, μία αφάνταστη καταστροφή" δήλωσε , όταν πληροφορήθηκε για τη συντριβή του αεροσκάφους.
"Πριν από 70 χρόνια στο Κατίν, οι Σοβιετικοί είχαν εξολοθρεύσει την πολωνική ελίτ. Σήμερα χάθηκε η πολωνική ελίτ καθώς πήγαινε στη Ρωσία να αποτίσει φόρο τιμής στους Πολωνούς που σκοτώθηκαν το 1940" πρόσθεσε ο Λεχ Βαλέσα.
Δεν έχει καθοριστεί πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο αεροσκάφος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής Εισαγγελίας Βλαντίμιρ Μάρκιν ήταν 132. Νωρίτερα οι ρωσικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι οι νεκροί από την πτώση του αεροσκάφους είναι 87, ενώ σύμφωνα με πολωνική πηγή επέβαιναν 96.
Ηγέτες από όλο τον κόσμο εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη.
Το ιστορικό της τραγωδίας
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σέβερνι ήταν κλειστό λόγω της πυκνής ομίχλης, που επικρατούσε στην περιοχή, γι' αυτό και προτάθηκε στον Πολωνό πιλότο να προσγειώσει το αεροσκάφος είτε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, είτε στη Μόσχα.
Εκείνος αρνήθηκε και πραγματοποίησε επανειλημμένες προσπάθειες να προσγειώσει το αεροσκάφος στην περιφέρεια του Σμολένσκ, λίγο έξω από την πόλη Πετσόρσκ.
Η τέταρτη προσπάθεια ήταν και η μοιραία, καθώς το αεροσκάφος ρωσικού τύπου Τούπολεφ-154 ακούμπησε κλαδιά δέντρων, κατέπεσε και ανεφλέγη, απέχοντας περί τα 300-400 μέτρα από το διάδρομο προσγείωσης.
"Φαίνεται πως ένα λάθος του πληρώματος στους χειρισμούς για την προσγείωση προκάλεσε την καταστροφή", δήλωσε ο Αντρέι Γεβσεγένκοφ, αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης.
Ενδελεχή έρευνα υπόσχονται οι Ρώσοι
Στην περιοχή έχει σπεύσει ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Σεργκέι Σαϊγκού, ενώ για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης τυχόν τραυματιών και ανεύρεσης των αιτίων της καταστροφής ενημερώνεται ο πρόεδρος Μεντβέντεφ και ο πρωθυπουργός Πούτιν.
 "Έχω διατάξει τη διεξαγωγή μιας ενδελεχούς έρευνας για την καταστροφή, σε πλήρη και στενή συνεργασία με την πολωνική πλευρά", δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εκφράζοντας τα συλληπητήριά του προς τον λαό της Πολωνίας.
Όπως έγινε γνωστό από την περιφερειακή διοίκηση του Σμολένσκ, έχουν βρεθεί τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το οποίο επικαλείται ανώτερη πηγή των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας, έχει βρεθεί και η σορός του Πολωνού προέδρου.





Δεν υπάρχουν σχόλια: