Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το διαχειριστή του blog μέσω του e-mail
dionysioss.blogspot.com@gmail.com
Σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις και
ό,τι άλλο θέλετε για να γίνει αυτή η προσπάθεια καλύτερη...

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010αντί για καλημέρα!(λυπάμαι που φαίνεται πλάγια...δε το χα υπολογίσει)

το βιντεάκι βγήκε τυχαία χτες το απόγευμα σε μια φάση ανάπαυλας!έτσι βρέθηκα με τη φωτ. μηχανή στο χέρι και ξεκίνησα...εκεί στην αυλή υπάρχει από πολύ παλιά αυτή η τάμνα που έχει γίνει φωλιά για πουλάκια που έρχονται κάθε χρόνο και ταίζουν τα μικρά τους ...εκτός από το θέαμα, είναι πολύ ιδιαίτερος και ο ήχος (κελαηδίσματα ειδικά από τα μικρα που περιμένουν φαί).στο συγκεκριμένο βιντεάκι δε μπορώ να καταλάβω αν τα τάισαν τα μικρά νομίζω πως όχι, καθώς η παρουσία μου με τη φωτ. μηχανή ίσως τα τρόμαξε γι'αυτό και τα αφήσαμε να συνεχίσουν τη ζωή τους και μεις τη δικήμας......ευτυχώς δηλώνουμε ζωντανοί...και ευτυχώς μας ήρθε ήλιος κι ζέτη σήμερα(πάλι καλά που δε μας έσκασε και κανά ηφαίστειο...)


αφήνοντας τα άλλα που μας απασχολούν (οικονομία, εγκλημτικότητα, σεισμοί και ηφαίστεια) θα αφιερώσουμε λίγες γραμμες στο Μάνο Ξυδούς που έφυγε από τούτο το μάταιο κόσμο...εκφράζοντας και μεις τη λύπη μας μα και το θαυμασμό για το πραγματικό μεγάλο έργο του στη μουσική...εξάλλου όπως κάποιοι λένε οι άνθρωποι δε πεθάνουν όσο υπάρχουν άνθρωποι που τους θυμούνταιπερισσότερα από naftemporiki.gr...
Ο Μάνος Ξυδούς, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Πυξ Λαξ» απεβίωσε αιφνίδια εχθές το βράδυ από ανακοπή καρδιάς. Ο 57χρονος καλλιτέχνης, ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία κατά τη διάρκεια πρόβας στο Νέο Φάληρο και μεταφέρθηκε στο Τζάννειο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη
Ο Μάνος Ξυδούς, γεννήθηκε το 1953 στους Αγίους Αναργύρους. Η αγάπη του για τη μουσική ήταν εμφανής από πολύ νωρίς, όταν παράλληλα με τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών, έπαιζε μουσική ως dj στις “Καρυάτιδες” της Πλάκας.
Λίγο αργότερα, ως απεσταλμένος πωλητής της Minos Emi ταξίδεψε στην Κρήτη, όπου και παρέμεινε για τρία χρόνια.
Τη δεκαετία του ’80, ως Διευθυντής Marketing της Minos Emi πλέον και με πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό του ως παραγωγός, ο Ξυδούς συναντά για πρώτη φορά τα υπόλοιπα μέλη των Πυξ Λαξ και συμμετέχει στην παραγωγή του πρώτου και του τρίτου τους δίσκου. Τελικά, γίνεται η «ψυχή» του συγκροτήματος γράφοντας στίχους, μουσική αλλά και κάνοντας φωνητικά για τα τραγούδια τους.
Δεν μπορεί να παραληφθεί και η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε ο Μάνος Ξυδούς με τους “Dreamer and the fool moon” και το τραγούδι “Sandrina” που είχε αγγλικούς στίχους. Το συγκεκριμένο single πούλησε 49.000 αντίτυπα και ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των καταλόγων της Ιταλίας, της Ελβετίας, της Γαλλίας και άλλων χωρών.
Έχοντας «γράψει» στο βιογραφικό του μια ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα ως παραγωγός, ο Ξυδούς συνεργάζεται και με πλήθος άλλων καλλιτεχνών, όπως τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τον δίσκο «Προσέχω δυστυχώς» με στίχους και μουσική δικούς του, τους αδερφούς Κατσιμίχα, τους Όναρ και άλλους, αφήνοντας το δικό του στίγμα στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα.
Μετά τη διάλυση των Πυξ Λαξ, ο Μάνος Ξυδούς, κυκλοφόρησε πέντε προσωπικούς δίσκους ενώ τον τελευταίο καιρό εμφανιζόταν με τον Χάρη και τον Πάνο Κατσιμίχα. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν πριν από ένα μήνα περίπου, στην κοινή του συναυλία με τους αδερφούς Κατσιμίχα στο ΟΑΚΑ.

κλείνω με το σ'αγαπώ των πυξ-λαξ με στίχους και μουσική Μάνου Ξυδούς


... μη μπορώντας να πώ τίποτα άλλο, απλά καλό ταξίδι στον Μάνο Ξυδούς...

καλό σαββατοκύριακο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: