Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το διαχειριστή του blog μέσω του e-mail
dionysioss.blogspot.com@gmail.com
Σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις και
ό,τι άλλο θέλετε για να γίνει αυτή η προσπάθεια καλύτερη...

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

παγκόσμια ημέρα της γυναίκας...

καλημέρα...με κρύο και αέρα...Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε 2 χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη Αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.
Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες και αν και εξακολουθώ να πιστεύω στη σπουδαιότητα της γυναίκας και αν θέλετε αρμόζει να τυγχάνουν αν όχι τιμής, σεβασμού κάθε μέρα ...1 σχόλιο:

stavroulazerva είπε...

Κρατώ αυτό για το σεβασμό, γιατί πιστεύω ότι ο αμοιβαίος σεβασμός είναι το πιο σπουδαίο πράγμα στον κόσμο. Το θεωρώ πολύ χυδαίο και χάνεται η αξία αυτής της ημέρας, όταν ακούς τι γίνεται από γυναίκες που βγαίνουν να διασκεδάσουν και δεν ξέρουν τι κάνουν.
Θέλω να πιστεύω ότι είναι πολύ μικρό το ποσοστό αυτών των γυναικών.
Την καλησπέρα μου!!!!