Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το διαχειριστή του blog μέσω του e-mail
dionysioss.blogspot.com@gmail.com
Σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις και
ό,τι άλλο θέλετε για να γίνει αυτή η προσπάθεια καλύτερη...

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

καλημέρα!


καλημέρα! καλό σ/κ και καλή πρωτομαγιά για αύριο!

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

καλημέρα σας!

καλημέρα σας! 2 πολύ ωραίες εικόνες έχω να προυσιάσω...
η πρώτη είναι η η καλημέρα του trelokouneli.blogspot.com... ο μύρτος στόλισε αυτή τη καλημέρα...1 μεγάλο ευχαριστώ για αυτή τη προβολή....η Ελλάδα είναι πανέμορφη..
ιδού η ανάρτηση http://trelokouneli.blogspot.com/2010/04/blog-post_27.html

και η δεύτερη είναι αυτή που μας υποδέχεται το kefaloniapress.gr στην αρχική του σελίδα...
απλά πανέμορφη ....

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

καλημέρα σας!


κάπως έτσι ξημέρωνε σήμερα! πολύ έντονη η πρώτη μέρ α της νεοεισερχόμενης εβδομάδας!κκρύο μουντίλα και υγρασία που μας θύμησε δυνατούς πονους στη μέση!
δύο σεισμοί ο ένας στις 8.30 και ο άλλος κάπου στις 10 το πρωί κάπου στα 4 R!
ένα άλλιώτικο απόγευμα γεμάτο ομίχλη που δε έβλεπες τίποτα γύρω στις 4...



α και ένα περίεργο περιστατικό που  το μάθαμε χτες, με κάνει τόσο να προβληματίζομαι όσο και να ντρέπομαι...
ζευγάρι ήρθε για διακοπες και κατέληξε στο νοσοκομείο...
περισσότερα εδώ...
και νεότερα εδώ...


α έκτη μέρα που γίνεται χαμός με τις πτήσεις στην Ευρώπη λόγω της έκρηξης ηφαιστείου στην Ισλανδία αν και χτες με τηλεδιάσκεψη των υπουργών μεταφορών αποφασίστηκε ο χωρισμός του εναέριου χώρου πάνω από την Ευρώπη σε τρεις ζώνες ανάλογα με τη τέφρα, και έτσι κάπως τα προβλήματα αποκαθίστονται... περισσότερα ...
πάντος εκτός από τα προβλήματα τη ταλαιπωρία και τα χαμένα λεφτά των αεροπορικών εταιριών, αυτή η έκρηξη ήρθε και για να μας θυμήσει ότι η φύση είναι ακόμα απρόβλεπτη και ανίκητη...

αυτά,
θα τα ξαναπούμε...





Σάββατο 17 Απριλίου 2010

καλό σαββατοκύριακο!

καλημέρα και καλό σαββατοκύριακο!

αναδημοσίευση από kefaloniapress.gr



ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ




Ολοκλήρωση του Προγράμματος: «Προστατεύω τον εαυτό μου & τους άλλους».

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης 67 εθελοντών πολιτικής προστασίας «προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» της Γ.Γ.Ε.Ε. που έγινε σε συνεργασία του Δήμου Αργοστολίου με το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κεφαλονιάς & Ιθάκης (Κ.Ε.Ε.).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με σκοπό την εκπαίδευση εθελοντών-πολιτών για την απόκτηση δεξιοτήτων Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών. Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε στους παρακάτω τομείς:

Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Ακραία καιρικά φαινόμενα

Σεισμοί – Διασώσεις

Θαλάσσια ναυτικά ατυχήματα - Προστασία θαλασσίου περιβάλλοντος

Πρώτες βοήθειες - Διαχείριση καταυλισμών

Εθελοντική δράση Πολιτικής Προστασίας

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους φορείς που βοήθησαν στην υλοποίηση του προγράμματος και ιδιαίτερα το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης, τη Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης Αργοστολίου καθώς επίσης τους εκπαιδευόμενους για το εξαιρετικό ενδιαφέρον που επέδειξαν και το οποίο αντικατοπτρίζεται στη μεγάλη συμμετοχή

Όσον αφορά στην απονομή των πιστοποιητικών συμμετοχής – διπλωμάτων στους συμμετέχοντες, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση σε περίπου ένα μήνα.

Για το Γραφείο Τύπου



αυτά


σας αφήνω με αυτό το πανέμορφο τραγούδι αφιερωμένο στα παιδιά που πάνε Κέρκυρα...καλά να περάστε παιδιά

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010



αντί για καλημέρα!



(λυπάμαι που φαίνεται πλάγια...δε το χα υπολογίσει)

το βιντεάκι βγήκε τυχαία χτες το απόγευμα σε μια φάση ανάπαυλας!έτσι βρέθηκα με τη φωτ. μηχανή στο χέρι και ξεκίνησα...εκεί στην αυλή υπάρχει από πολύ παλιά αυτή η τάμνα που έχει γίνει φωλιά για πουλάκια που έρχονται κάθε χρόνο και ταίζουν τα μικρά τους ...εκτός από το θέαμα, είναι πολύ ιδιαίτερος και ο ήχος (κελαηδίσματα ειδικά από τα μικρα που περιμένουν φαί).στο συγκεκριμένο βιντεάκι δε μπορώ να καταλάβω αν τα τάισαν τα μικρά νομίζω πως όχι, καθώς η παρουσία μου με τη φωτ. μηχανή ίσως τα τρόμαξε γι'αυτό και τα αφήσαμε να συνεχίσουν τη ζωή τους και μεις τη δικήμας...



...ευτυχώς δηλώνουμε ζωντανοί...και ευτυχώς μας ήρθε ήλιος κι ζέτη σήμερα(πάλι καλά που δε μας έσκασε και κανά ηφαίστειο...)


αφήνοντας τα άλλα που μας απασχολούν (οικονομία, εγκλημτικότητα, σεισμοί και ηφαίστεια) θα αφιερώσουμε λίγες γραμμες στο Μάνο Ξυδούς που έφυγε από τούτο το μάταιο κόσμο...εκφράζοντας και μεις τη λύπη μας μα και το θαυμασμό για το πραγματικό μεγάλο έργο του στη μουσική...εξάλλου όπως κάποιοι λένε οι άνθρωποι δε πεθάνουν όσο υπάρχουν άνθρωποι που τους θυμούνται



περισσότερα από naftemporiki.gr...




Ο Μάνος Ξυδούς, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Πυξ Λαξ» απεβίωσε αιφνίδια εχθές το βράδυ από ανακοπή καρδιάς. Ο 57χρονος καλλιτέχνης, ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία κατά τη διάρκεια πρόβας στο Νέο Φάληρο και μεταφέρθηκε στο Τζάννειο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη
Ο Μάνος Ξυδούς, γεννήθηκε το 1953 στους Αγίους Αναργύρους. Η αγάπη του για τη μουσική ήταν εμφανής από πολύ νωρίς, όταν παράλληλα με τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών, έπαιζε μουσική ως dj στις “Καρυάτιδες” της Πλάκας.
Λίγο αργότερα, ως απεσταλμένος πωλητής της Minos Emi ταξίδεψε στην Κρήτη, όπου και παρέμεινε για τρία χρόνια.
Τη δεκαετία του ’80, ως Διευθυντής Marketing της Minos Emi πλέον και με πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό του ως παραγωγός, ο Ξυδούς συναντά για πρώτη φορά τα υπόλοιπα μέλη των Πυξ Λαξ και συμμετέχει στην παραγωγή του πρώτου και του τρίτου τους δίσκου. Τελικά, γίνεται η «ψυχή» του συγκροτήματος γράφοντας στίχους, μουσική αλλά και κάνοντας φωνητικά για τα τραγούδια τους.
Δεν μπορεί να παραληφθεί και η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε ο Μάνος Ξυδούς με τους “Dreamer and the fool moon” και το τραγούδι “Sandrina” που είχε αγγλικούς στίχους. Το συγκεκριμένο single πούλησε 49.000 αντίτυπα και ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των καταλόγων της Ιταλίας, της Ελβετίας, της Γαλλίας και άλλων χωρών.
Έχοντας «γράψει» στο βιογραφικό του μια ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα ως παραγωγός, ο Ξυδούς συνεργάζεται και με πλήθος άλλων καλλιτεχνών, όπως τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τον δίσκο «Προσέχω δυστυχώς» με στίχους και μουσική δικούς του, τους αδερφούς Κατσιμίχα, τους Όναρ και άλλους, αφήνοντας το δικό του στίγμα στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα.
Μετά τη διάλυση των Πυξ Λαξ, ο Μάνος Ξυδούς, κυκλοφόρησε πέντε προσωπικούς δίσκους ενώ τον τελευταίο καιρό εμφανιζόταν με τον Χάρη και τον Πάνο Κατσιμίχα. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν πριν από ένα μήνα περίπου, στην κοινή του συναυλία με τους αδερφούς Κατσιμίχα στο ΟΑΚΑ.

κλείνω με το σ'αγαπώ των πυξ-λαξ με στίχους και μουσική Μάνου Ξυδούς


... μη μπορώντας να πώ τίποτα άλλο, απλά καλό ταξίδι στον Μάνο Ξυδούς...

καλό σαββατοκύριακο!

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

coming back!

καλημέρα σας και καλή βδομάδα σε όλους σας! επιστρέψαμε πάλι. 

Μάθαμε για το θάνατο του  κωπηλάτη  στον Σχοινιά τη Παρακευή και φυσικά εκφράζουμε τη θλίψη μας.
Αθλητής της κωπηλασίας, 31νός ετών, έχασε τη ζωή του στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πέμπτη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Ο αθλητής ένιωσε έντονους πόνους κατά τη διάρκεια της προπόνησης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου κατέληξε.

Φυσικά δε μπορούμε να μη αναφερθούμε  να μη αναφερθούμε στη πτώση του προεδρικού αεροπλάνου το Σαββάτο.
περισσότερα από enet.gr

Νεκρός είναι ο πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι, η σύζυγός του και οι υπόλοιποι επιβάτες του προεδρικού αεροσκάφους, όταν συνετρίβη κατά την προσέγγισή του στο αεροδρόμιο του Σμολένσκ της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Τη διακυβέρνηση του Πολωνικού κράτους, όπως ορίζει το Σύνταγμα, αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, ο οποίος ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Αγνόησε τις εντολές ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους τονίζει Ρώσος αξιωματούχος.
Εικόνες από τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφος μετέδωσε η ρωσική τηλεόρασηΕικόνες από τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφος μετέδωσε η ρωσική τηλεόρασηΣύμφωνα με τους συνταγματολόγους, η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών πρέπει να ανακοινωθεί μέσα σε δύο εβδομάδες, ενώ οι εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσα σε δύο μήνες από την ανακοίνωση.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν ο Πολωνός πρόεδρος, η σύζυγός του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, πολλά ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Κρέμερ.
Ο πρόεδρος της Πολωνίας βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίαςΟ πρόεδρος της Πολωνίας βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίαςΤο κόμμα "Νόμου και Δικαιοσύνης", από το οποίο προερχόταν ο Λεχ Κατσίνσκι, ανακοίνωσε ότι νεκροί είναι επίσης ο Ρίσαρντ Κατσορόφσκι, τελευταίος πρόεδρος της εξόριστης κυβέρνησης του Λονδίνου, την περίοδο 1989-1990, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας, ο υπουργός με χαρτφυλάκιο σχετικά με τα μνημεία του Β' Παγκσομίου Πολέμου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και τρεις βουλευτές.
Επίσης από το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας ανακοινώθηκε πως και ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας επέβαινε στο αεροσκάφος.

Ο πιλότος αγνόησε τις εντολές

Ο πιλότος του μοιραίου Τουπόλεφ Tu-154, αγνόησε τις εντολές να μην προσγειωθεί, που του έδινε επανειλημμένα η υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, υπογράμμισε Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.
Η Πολωνία πενθεί
Ο Πολωνός πρόεδρος ταξίδευε στη Ρωσία, προκειμένου να συμμετάσχει σε τελετή συμφιλίωσης, στην 70η επέτειο της σφαγής του Κατίν. Εν μέσω του Β' Παγκσομίου Πολέμου, οι Σοβιετικοί εκτέλεσαν κατ' εντολήν Στάλιν χιλιάδες Πολωνούς αξιωματικούς και πολίτες, στο δάσος του Κατίν, φοβούμενοι το ενδεχόμενο εξέγερσης.
Λουλούδια και κεριά στους δρόμους της Βαρσοβίας για τα θύματαΛουλούδια και κεριά στους δρόμους της Βαρσοβίας για τα θύματαΣτην Πολωνία κηρύχθηκε εθνικό πένθος μίας εβδομάδας. Εθνικό πένθος, τη Δευτέρα και στη Ρωσία.
Σε δάκρυα ξέσπασε o Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ όταν του ανακοίνωσαν την τραγική είδηση, σύμφωνα με το BBC το οποίο χαρακτηρίζει το συμβάν ως καταστροφή για την Πολωνία. Και ο Λεχ Βαλέσα ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας χαρακτήρισε "Αφάνταστη τραγωδία" το αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του προέδρου της Πολωνίας και άλλων Πολωνών αξιωματούχων σήμερα στη Ρωσία. "Χριστέ, Παναγία, είναι μία αφάνταστη τραγωδία, μία αφάνταστη καταστροφή" δήλωσε , όταν πληροφορήθηκε για τη συντριβή του αεροσκάφους.
"Πριν από 70 χρόνια στο Κατίν, οι Σοβιετικοί είχαν εξολοθρεύσει την πολωνική ελίτ. Σήμερα χάθηκε η πολωνική ελίτ καθώς πήγαινε στη Ρωσία να αποτίσει φόρο τιμής στους Πολωνούς που σκοτώθηκαν το 1940" πρόσθεσε ο Λεχ Βαλέσα.
Δεν έχει καθοριστεί πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο αεροσκάφος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής Εισαγγελίας Βλαντίμιρ Μάρκιν ήταν 132. Νωρίτερα οι ρωσικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι οι νεκροί από την πτώση του αεροσκάφους είναι 87, ενώ σύμφωνα με πολωνική πηγή επέβαιναν 96.
Ηγέτες από όλο τον κόσμο εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη.
Το ιστορικό της τραγωδίας
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σέβερνι ήταν κλειστό λόγω της πυκνής ομίχλης, που επικρατούσε στην περιοχή, γι' αυτό και προτάθηκε στον Πολωνό πιλότο να προσγειώσει το αεροσκάφος είτε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, είτε στη Μόσχα.
Εκείνος αρνήθηκε και πραγματοποίησε επανειλημμένες προσπάθειες να προσγειώσει το αεροσκάφος στην περιφέρεια του Σμολένσκ, λίγο έξω από την πόλη Πετσόρσκ.
Η τέταρτη προσπάθεια ήταν και η μοιραία, καθώς το αεροσκάφος ρωσικού τύπου Τούπολεφ-154 ακούμπησε κλαδιά δέντρων, κατέπεσε και ανεφλέγη, απέχοντας περί τα 300-400 μέτρα από το διάδρομο προσγείωσης.
"Φαίνεται πως ένα λάθος του πληρώματος στους χειρισμούς για την προσγείωση προκάλεσε την καταστροφή", δήλωσε ο Αντρέι Γεβσεγένκοφ, αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης.
Ενδελεχή έρευνα υπόσχονται οι Ρώσοι
Στην περιοχή έχει σπεύσει ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Σεργκέι Σαϊγκού, ενώ για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης τυχόν τραυματιών και ανεύρεσης των αιτίων της καταστροφής ενημερώνεται ο πρόεδρος Μεντβέντεφ και ο πρωθυπουργός Πούτιν.
 "Έχω διατάξει τη διεξαγωγή μιας ενδελεχούς έρευνας για την καταστροφή, σε πλήρη και στενή συνεργασία με την πολωνική πλευρά", δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εκφράζοντας τα συλληπητήριά του προς τον λαό της Πολωνίας.
Όπως έγινε γνωστό από την περιφερειακή διοίκηση του Σμολένσκ, έχουν βρεθεί τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το οποίο επικαλείται ανώτερη πηγή των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας, έχει βρεθεί και η σορός του Πολωνού προέδρου.





Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ευχές!

καλημέρα σας! χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη και καλό μήνα! η πρώτη μας για αυτό το μήνα και ναι δεν είναι ψέμα!...τα κεφάλια μέσα σιγά σιγά μετά από τη σ΄τντομη εορταστική ανάπαυλα που δυστυχώς  και αυτή επισκίαστηκε με 3 θανάτους και πολλούς τραυματισμούς από βεγγαλικά και κροτίδες...για να μη αναφερθούμε σε όσους έχασαν τη ζωή τους στου΄ς δρόμους...
παρ'όλα αυτά και του γεγονότος ότι τα χει παίξει ο καιρός, θετική σκέψη και ....keep walking!