Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το διαχειριστή του blog μέσω του e-mail
dionysioss.blogspot.com@gmail.com
Σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις και
ό,τι άλλο θέλετε για να γίνει αυτή η προσπάθεια καλύτερη...

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Καλή Πρωτομαγιά!...


Πρωτομαγιά αύριο...2 γιορτές μαζί!Από τη μια φόρος τιμής σε αυτούς που πάλεψαν για το 8κτάωρο που τίνει να καταργηθεί,ενώ παράλληλα άνοιξη και ευκαιρία για απόδραση από τη δύσκολη καθημερινότητα!(εκδρομές και άλλα).


Να περάσετε καλά και μη ξεχάσετε να φτιάξετε το Μάη !
blogger

Η εκδίκηση των γουρουνιών!





Καλημέρα σας!Καθώς η γρίπη των χοίρων εξαπλώνεται,εμείς προσπαθούμε να σκεφτόμαστε θετικά και με χιούμορ.Έτσι λοιπόν παρουσιάζω μια αλλιώτικη άποψη που άκουσα....Τα γουρούνια τα αρρωστήσαμε νομίζουμε...κι όμως.Αυτή η γρίπη είναι η εκδίκηση των γουριυνιών που αναφέρονται στο γνωστό σύνθημα με την αστυνομία ή που λέμε όλους που φέροντια άσχημα ...γουρούνι!...Κια νη ξεχνάμε τους πολλούς τρόπους που τα μαγειρεύουμε και τα τρώμε...Έτσι λοιπόν όλα αυτά πέσαν πολλά στα καημένα γουρουνάκια και ...ιδού η εκδίκησή τους!Ας ελπίσουμε να τους περάσει γρήγορα ο θυμός!...

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

2 νεκροί από πτώση αεροπλάνου στον Αίνο Κεφαλονιάς

Καλημέρα σας!
Χθές κατά τις 20.30 χάθηκε από τα ραντάρ 1 ισραηλινό αεροπλάνο από Ζάκυνθο με προορισμό Κέρκυρα.Μόλις έγινε γνωστό σηκώθηκαν 1 superpuma και 1 c130 για έρευνα στην περιοχή.Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι όλο το βράδυ ακούγουνταν το αεροσκάφος ενώ κατά τις 6 που ξύπνησα, αντίκρισα τον ουρανό ολόφωτο από βόμβες φωτός που ρίχνοταν για ανέβρεση επιβαινόντων.
Τελικά,κατά τις 6.30 ενημερωθήκαμε ότι βρέθηκαν τα σντρίμια και οι επιβένοντες νεκροί σε μια πλαγιά του όρους Αίνου Κεφαλονιάς.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Γρίπη των πτηνών!...

Αν και θα προτιμούσαμε να αναφέρουμε κάτι πιο ευχάριστο,δυστυχώς όμως η επικαιρότητα μας κανει να αναφερθούμε στην "νέα" γρίπη των χοίρων

Παγκόσμιος συναγερμός για την γρίπη των χοίρων

27 Απριλίου 2009, 08:50

της Παναγιώτας Καρλατήρα

Τέσσερα χρόνια έπειτα από τον παγκόσμιο συναγερμό που είχε σημάνει λόγω του ιού Η5Ν2 και της νόσου των πτηνών που προκαλεί, ο πλανήτης βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπος με έναν άλλο επικίνδυνο και θανατηφόρο ιό, τον Η1Ν1, (προκαλεί τη γρίπη των χοίρων), και προσπαθεί για μια ακόμη φορά να αμυνθεί έναντι μιας καταστροφικής ενδεχόμενης εξάπλωσής του.

Οι επιστήμονες και οι επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια επερχόμενη πανδημία. Η ανησυχία τους εξαπλώνεται, όπως και ιός, ο οποίος όπως τονίζουν δεν είναι καθόλου εύκολο να αναχαιτισθεί.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το στέλεχος Η1Ν1 που εντοπίσθηκε στο Μεξικό είναι διαφορετικό από το μέχρι σήμερα γνωστό και καταγεγραμμένο στέλεχος Η1Ν1 της γρίπης τύπου Α. Το νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος περιλαμβάνει γενετικό υλικό που υπάρχει στα στελέχη του ιού τα οποία μολύνουν, εκτός από τους χοίρους, τους ανθρώπους και τα πτηνά.

Στο Μεξικό όπου ενέσκηψε η νέα «απειλή» για τον πλανήτη, ο ιός Η1Ν1 ευθύνεται για τουλάχιστον 20 θανάτους όπως τεκμηριώθηκε από τα ειδικά εργαστήρια, ενώ συνολικά 103 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων της γρίπης των χοίρων. Επίσης, περισσότερα από 1.600 άτομα νοσηλεύονται υπό διαρκή παρακολούθηση με τα επίμαχα συμπτώματα.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται όμως και άλλες χώρες, τόσο όμορες με το Μεξικό, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και πιο μακρινές. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ύποπτα κρούσματα έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Ευρώπη (στην Ισπανία, τη Γαλλία) και το Ισραήλ. Η επικεφαλής του Π.Ο.Υ., Δρ Μάργκαρετ Τσαν, συνέστησε στις χώρες που δεν έχουν πληγεί από τον θανατηφόρο ιό να εντείνουν την επιφυλακή τους, γιατί κατά την εκτίμηση του οργανισμού, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.

Σε επιφυλακή και η χώρα μας

Έκτακτα μέτρα λαμβάνονται και στην Ελλάδα. Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.), έθεσαν σε ετοιμότητα 2 θαλάμους στο Σισμανόγλειο, το οποίο θα αποτελεί το Νοσοκομείο Αναφοράς της γρίπης των χοίρων, ενώ παράλληλα απέστειλαν οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν ύποπτου κρούσματος σε όλες τις μονάδες υγείας της χώρας.

Ακόμη, στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων, γιατρός λοιμωξιολόγος θα βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για παν ενδεχόμενο, παρά το -θετικό κατά τους έλληνες αρμόδιους- γεγονός ότι δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική πτήση της Ελλάδας με το Μεξικό (στην περίπτωση αυτή θα εντείνονταν ακόμη περισσότερο τα μέτρα ελέγχου καθώς ο κίνδυνος θα ήταν άμεσος και μεγαλύτερος).

Το υπουργείο Υγείας με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν για οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά σε ύποπτο περιστατικό να επικοινωνούν με τοΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στα τηλέφωνα 210-52 12 054 και 210-52 22 339. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 15 άνθρωποι έχουν απευθυνθεί στα τηλέφωνα αυτά τις τελευταίες 2 μέρες.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Γρίπη των Χοίρων

-Είναι μία αναπνευστική νόσος που προσβάλει τους χοίρους, μέσω του ιού της γρίπης τύπου Α, και μέχρι σήμερα οι επιστήμονες γνώριζαν πώς μπορεί να προκαλέσει επιδημία στα ζώα. Υπάρχουν 4 βασικοί υπότυποι του αιμόφιλου της γρίπης τύπου Α που έχουν απομονωθεί από τους χοίρους: οι H1N1, H1N2, Η3N2, Η2N1. Ο «επίμαχος» ιός που έχει προκαλέσει συναγερμό παγκοσμίως λόγω της πιθανής πανδημίας είναι ο Η1Ν1.

-Τα συμπτώματά της γρίπης των χοίρων στους ανθρώπους δεν διαφέρουν πολύ – όπως προκύπτει τουλάχιστον από τα μέχρι στιγμής καταγεγραμμένα κρούσματα - από τα αντίστοιχα της κοινής εποχικής γρίπης: πυρετός πάνω από 38,5 που επιμένει για περισσότερες από 3 ημέρες, αίσθημα κόπωσης, βήχας και πονόλαιμος, δύσπνοια, πονοκέφαλος, ανορεξία, σπανιότερα έμετος και διάρροια.

-Η γρίπη των χοίρων μεταδίδεται από ζώα σε άνθρωπο αλλά, πλέον, και από άνθρωπο σε άνθρωπο. Τα κρούσματα που καταγράφηκαν στο Μεξικό αποδεικνύουν ότι ο ιός έχει μεταλλαχθεί και το νέο στέλεχός του μπορεί να εξαπλωθεί ανάμεσα στους ανθρώπους, όπως ακριβώς η κοινή γρίπη.

- Η μετάδοση των ιών της γρίπης από τον χοίρο στον άνθρωπο συνήθως συμβαίνει όταν κάποιος έρχεται σε επαφή με μολυσμένους χοίρους, πχ εργαζόμενοι σε χοιροστάσια που αγγίζουν δίχως γάντια, ή βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τους χοίρους και αναπνέουν σε περιβάλλον με υψηλή υγρασία.

Επίσης η μετάδοσή της από άνθρωπο σε άνθρωπο γίνεται με τα σταγονίδια του σιέλου που εκτοξεύονται με το βήχα και το φτέρνισμα. Η μετάδοση «διευκολύνεται» με τα κλιματιστικά, τα ταξίδια με αεροπλάνα και την παραμονή σε κλειστούς χώρους με κεντρικό εξαερισμό και θέρμανση.

-Ο ιός Η1Ν1 δεν μεταδίδεται μέσω της διατροφής, δηλαδή μέσω της κατανάλωσης χοιρινού κρέατος. Όταν μαγειρεύεται το χοιρινό σε θερμοκρασίες ανώτερες των 72 βαθμών Κελσίου, ο ιός της γρίπης των χοίρων σκοτώνεται. Επίσης, δεν υπάρχει σε αλλαντικά, διότι έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία.

-Δεν υπάρχει εμβόλιο για την γρίπη των χοίρων. Το αντιγριπικό εμβόλιο δεν προστατεύει έναντι του στελέχους Η1Ν, άρα ούτε από την γρίπη των χοίρων που αυτό προκαλεί. Η μόνη προστασία είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής όπως και για την κοινή γρίπη, δηλαδή πολύ καλό πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστά μέρη.

-Σε περίπτωση προσβολής κάποιου από τον ιό Η1Ν1 που προκαλεί τη γρίπη των χοίρων, η θεραπεία που είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμη έγκειται στη χορήγηση δύο αντιικών φαρμάκων –πρόκειται για το Tamiflu και το Relenza.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Χριστος Ανέστη!




Αγαπητοί μου αναγνώστες χαιρεται.Εύχομαι τις Αγιες αυτές μέρες να τις περάσατε καλά!Στην Κεφαλονιά παρότι δεν είναι πασχαλινος προορισμός όπως η Κέρκυρα,εντούτοις υπήρχε αρκετός κόσμος.Μάλιστα όπως πέρασν και 2 κρουαζιερόπλοια.Προσςπικα οικογενειακα πέρασα αυτές τις μέρες,επισκεπτόμενος την εκκλησιά της ενορίας μου καθημερινά.Όλες οι ακολουθίες μου αρέσουν όμως τα εγκόμια της Μ.Παρασκευής θεωρώ ότι είναι το κάτι άλλο.Οι μέρες αυτές΄πέραν της ξεκούρασης που μας προσφέρουν νομίζω ότι είναι μέρες πρόβληματισμού και περισυλλογής...Η ενθύμηση των Παθών του Κυρίου με έκανε να αναρωτηθώ αν η αγάπη που προσφέουμε σήμερα στους συνανθρώπους μαςέχει την ίδια έννοια με την αγάπη πο υπήρχε τότε και αρκετά χρόνια μεταγενέστερα...(γενιά παπούδων μας)...Μιας και μιλάμε για αγάπη αξίζει να επαινέσω τη δωρεά που έκανε το blog troktiko.(δεν έχω διαθέσιμες πληροφορίες τώρα όποιος θέλει ψάχνει και ενημερώνεται).Και επειδή η "βαριστομαχιάα' από τα χθεσινά κρεάτα δεν έχει περάσει,σας αφήνω με φωτό από τη πλατεία Αργοστολίου το Μ.Σαββάτο βράδυ (Ανάσταση)....


και του χρόνου!




Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Μεγάλη Βδομάδα...

Μεγάλη Βδομάδα...η κορύφωση του Θείου δράματος...μέρες που προκαλούν περισυλλογή μα και αγάπη σε όλους!Έτσι λοπόν σας παραθέτω ένα βίντεο που με έκανε και ναρωτήθηκα άν και μεις αγαπάμε πραγματικά...
δείτε το...
http://www.greektube.org/content/view/58616/2/

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

παρακολούθηση παντού?

έπεσε το μάτι μου καισας το παραθέτω... συμπεράσματα...δικά σας...






Δεδομένα των χρηστών θα αποθηκεύουν οι παροχείς Ίντερνετ στην Ε.Ε.
Αρχείο των ιστοσελίδων που επισκέπτονται οι Ευρωπαίοι και των τηλεφωνικών κλήσεων που πραγματοποιούν, θα τηρούν στο εξής οι παροχείς Ίντερνετ (ISP), σύμφωνα με οδηγία της Ε.Ε. Τόσο οι ISP όσο και οι εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όπως επίσης και αρκετές εθνικές κυβερνήσεις χωρών - μελών.
Ο Τζιμ Κίλοκ, διευθυντής της Ομάδας Ανοιχτών Δικαιωμάτων, έκανε λόγο για «τρελή οδηγία», με επικίνδυνες προεκτάσεις για τους πολίτες της Ένωσης. Σύμφωνα με την οδηγία, όλοι οι ISP θα πρέπει να κρατούν τα συγκεκριμένα αρχεία για ένα χρόνο. Εξάλλου, αντίστοιχη οδηγία που απαιτεί από τους παροχείς τηλεφωνίας να κρατούν αντίστοιχα αρχεία έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή.
Τα αρχεία που θα κρατούνται δεν θα περιλαμβάνουν το περιεχόμενο των e-mail και των ιστοσελίδων, ούτε το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών, αλλά θα λειτουργούν ως αποδεικτικά στοιχεία σύνδεσης δύο ή περισσότερων ατόμων. Οι ISP έχουν παραπονεθεί επίσης για τα επιπλέον κόστη στη συλλογή και συντήρηση των στοιχείων, με τη βρετανική κυβέρνηση να έχει συμφωνήσει να αναλάβει η ίδια το κόστος αυτό.
Η συγκεκριμένη οδηγία είχε καταρτιστεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, όταν όλη η Ευρώπη βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, σχολίασε σχετικά ο Κίλοκ. Η Σουηδία αποφάσισε να αγνοήσει την οδηγία, ενώ αντιδράσεις έχουν ήδη εκφραστεί και από τη Γερμανία, που μαζί με την Αυστρία ήταν από τις πρώτες χώρες που εξέφρασαν τη διαφωνία τους όταν είχε πρωτογίνει λόγος για το συγκεκριμένο μέτρο.
Σε σχετική ανακοίνωση, το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι εφάρμοζε την οδηγία ως προτεραιότητα της κυβέρνησης για προστασία της δημόσιας και εθνικής ασφάλειας. «Τα στοιχεία επικοινωνιών παίζουν σημαντικό ρόλο σε μεγάλη γκάμα ερευνών, πρόληψης τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και διατήρησης της δημόσιας ασφάλειας».
Ο διάλογος για τo μέτρο αυτό ξεκίνησε το 2002, προκαλώντας αντιδράσεις για την πιθανή καταπάτηση των δικαιωμάτων του πολίτη και των προσωπικών του δεδομένων. Όπως είχε αναφερθεί από τη βρετανική οργάνωση προστασίας ελευθεριών του πολίτη Statewatch: «παραβιάζονται βασικές αρχές της προστασίας δεδομένων, διαδικαστικοί κανόνες και αυξάνεται ο κίνδυνος κατάχρησης εξουσίας από κυβερνητικούς φορείς. Με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, οι επικοινωνίες όλων μας τίθενται υπό παρακολούθηση».
Η οδηγία, όπως εφαρμόζεται, καλύπτει τους τομείς της σταθερής τηλεφωνίας, της κινητής τηλεφωνίας, της πρόσβασης στο Ίντερνετ, των email και της τηλεφωνίας μέσω Ίντερνετ (VoIP).
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

καλημέρα σας!

χαιρετίζουμε τους φανταστικούς μας αναγνώστες... λυπούμαστε που δεν γράψαμε τόσσες μέρες αλλά έτσι εκφράσαμε την λύπη μας και την οδύνη μας για όσα συνέβησαν στην γειτονική Ιταλία...επίσης σήμερα το πρωί πληροφορηθήκαμε για το συμβάν στο Ρέντυ...ειλικρινα λυπάμαι παρα πολύ μα και ανυσηχω γιατί όλα αυτα δείχνουν μια κοινωνια που από την κορυφή ως τα νύχια καταρρέει...καποια πράγματα πρέπει να μας προβληματίζου....Οχι να τα τα βλέπουμε παθητικά στο κουτί που λέγεται τηλεόραση!...

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Σεισμός στην Ιταλία ...

Καλημέρα σας!
Σεισμός 5.8 R με θύματα σημειώθηκε στην Ιταλία

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Ιταλία PDF Εκτύπωση E-mail


seismos_traumaties_italy_sΤουλάχιστον 27 νεκροί, μεταξύ αυτών πέντε παιδιά, είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της ισχυρής σεισμικής δόνησης 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που συγκλόνισε τα ξημερώματα την κεντρική Ιταλία, πίκεντρο στην επαρχία Αμπρούτσο. Η καταστροφή στην πρωτεύουσα Λ' Ακουίλα, όπως και σε κοντινές κωμοπόλεις. Σε 30 υπολογίζονται οι αγνοούμενοι. Συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής επιχειρούν να απεγκλωβίσουν επιζώντες από τα συντρίμμια σπιτιών. Στη Λ' Ακουίλα είναι γνωστό πως υπάρχουν περί τους 300 Έλληνες φοιτητές. Οι περισσότεροι έχουν επικοινωνήσει με τις οικογένειες τους και είναι καλά στην υγεία τους. Όπως δήλωσαν στη ΝΕΤ ο υφυπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Κασίμης και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, μεταξύ των τραυματιών είναι και μία Ελληνίδα φοιτήτρια η οποία διακομίσθηκε σε νοσοκομείο. Ο αδερφός της είναι μεταξύ των αγνοουμένων.


Σε εγρήγορση το ελληνικό ΥΠΕΞ

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεχής επαφή μεταξύ των επικεφαλής των υπηρεσιών Pολιτικής Pροστασίας Ελλάδας και Ιταλίας, ώστε να υπάρχει ταχύς και ευέλικτος δίαυλος επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών. Βοήθεια παρέχουν και οι διπλωματικές μας αρχές στην Ιταλία.

Η υπουργός Εξωτερικών Ν. Μπακογάννη, η οποία βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη σύνοδο κορυφής της "Συμμαχίας Πολιτισμών", είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό ομόλογό της κ. Φράνκο Φρατίνι στον οποίο εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς να παράσχει βοήθεια, με ειδικές σωστικές μονάδες, εφόσον της ζητηθεί.

Μια ομάδα διασωστών είναι έτοιμη να αναχωρήσει με C-130 για την Λ'Άκουϊλα, προκειμένου να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό πολλοί τραυματίες έχουν παγιδευτεί στα ερείπια.

Οπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία Aegean προσφέρθηκε να φροντίσει για τη δωρεάν επιστροφή των Ελλήνων φοιτητών.


Θύματα και εκτεταμένες καταστροφές


Η δόνηση σημειώθηκε στις 03:30 τοπική ώρα και έγινε αισθητή σε όλη την κεντρική Ιταλία. Το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Η δόνηση έγινε αισθητή επίσης στη Ρώμη, που βρίσκεται 90 χλμ ΒΑ, στην Πεσκάρα, που είναι στον ίδιο γεωγραφικό παράλληλο, στις όχθες της Αδριατικής και σ' όλη την οροσειρά των Αμπρούτσι.

Το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε πως το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 95 χιλιόμετρα από τη Ρώμη σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Αρχικά το ινστιτούτο είχε ανακοινώσει πως το μέγεθος του σεισμού είναι 6,3 βαθμοί Ρίχτερ. Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν από την πλευρά τους πως το μέγεθος είναι 5,8.

Στο ιστορικό κέντρο της μεσαιωνικής πόλης Λ'Ακουίλα, όπου κατοικούν 60.000 άνθρωποι, πολλά κτίρια κατέρρευσαν, το καμπαναριό στο Ρόβερε και μια φοιτητική εστία, στην οδό ΧΧ Σετέμπρε. Εικάζεται πως μέσα στον κοιτώνα βρίσκονταν αρκετοί φοιτητές, και αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν πως τουλάχιστον ένας νεκρός έχει απομακρυνθεί από τα ερείπια. Πολλοί από τους μικρούς δρόμους στην παλιά πόλη έχουν αποκλειστεί από τα ερείπια των σπιτιών που καταπλάκωσαν σταθμευμένα αυτοκίνητα. Επίσης κατέρρευσαν και σύγχρονα κτίρια στην περιφέρεια της πόλης.

Μετά τον μεγάλο σεισμό σημειώθηκαν αρκετοί μετασεισμοί, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός να διανυκτέρευσει στους δρόμους.

Το κομμάτι της εθνικής οδού που ενώνει στην Λ' Ακουίλα με τη Ρώμη έκλεισε, ενώ αρκετές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τηλέφωνο.

Αξιωματούχος της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι καθώς έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε 10.000 χιλιάδες σπίτια.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα και ένα κοριτσάκι σκοτώθηκαν στην πόλη Φόσα, κοντά στην Λ'Ακουίλα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης SkyTG24.

Επίσης αρκετοί άνθρωποι αγνοούνται στο Σαν Ντεμέτριο ντέι Βεστίνι, στην ίδια περιοχή.

Η σεισμική δόνηση ξύπνησε στους κατοίκους της περιοχής τις οδυνηρές μνήμες από τον καταστροφικό σεισμό του 1997.


Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ